Hrvatski  l   English  

VinogradiSamo dobro pozicionirani vinogradi u prostoru, okrenuti jugu, okupani toplinom sunčevih zraka i vinogradarovim nesebičnim trudom i ljubavi, prinose vrhunske plodove, vrsno grožđe. Zahvaljujući i maru predaka te prirodnom okružju, naši su vinogradi na ovim zagorskim brežuljcima upravo obdareni posebnim vrijednostima. Ponosni smo zato da smo dio prekrasnoga krajobraza marijebistričkog.
Rezultat uspjeha vinara dolazi dakako iz trsja, ostalo je umijeće u podrumu pomoću suvremene tehnologije i iskustva podrumara. Te spoznaje nosimo u obiteljskoj tradiciji, posebice od 1958. godine, kada je djed Dragutin osnovao vinariju, a otac Ivan proširio vinograde s 2000 na 4000 trsova, dok su unuci Marijo i Mladen zasadili vinograde s novih 27.000 loza. Sve je to utkano u neizbrisivo pamćenje i zadaću i nas suvremenika.
Trenutno je u punoj rodnosti 22.000 trsova koji su podijeljeni u 11 vrhunskih kultivara vinove loze: pinota sivog, traminca mirisavog, chardonnaya, silvanca zelenog, graševine, rizlinga rajnskog, sauvignona bijelog, muškata žutog, kernera, cabernet sauvignona i merlota. U planu je sadnja još 10.000 trsova izvornih ili udomaćenih sorata, među kojima ističemo kraljevinu.